2011. február 25., péntek

Kis lélekszámú temető

Szóval kényelmesen terpeszkedtem a nagy halom pornódévédén. Nyugodtan forgolódhattam, nem csúszott szét. McCarthy ezredes sírköve remekül visszatartotta-feleségéével együtt- a kopott műanyagdobozok szétfolyni kívánó dombját. Vénusz domb, ehehe. Jó biznisz ez a pornódévédé dolog. Kicsit visszaveti, hogy az egész bolygón egyszámjegyű müködőképes lejátszó maradt. Becsléseim szerint. Mindjuk, így a temetődombról, akarom mondani, a DVD dombról, a temetődombon levő DVD dombról, Vénusz-dombról csak felszínes becsléseket lehet mondani. Jelelmzi a helyzetet. Vénusz dombja Thanatosz dombján áll. Pontosabban Mors dombján, ha már a latinnál tartunk. Kevesen tartanak a lattinál. Mostanában enciklopédiákban is nehéz utánannézni az ilyesminek. A papír csábítóan meleg. A googli meg már nem mondja meg. A patkányk kipusztultak az ipari számítógépek bádogházaiból, szívósabb fajoknak adva át a terepet.
Ez időszakosan jó biznisz. Itt silbakol az ember egy halom szilikonmelű cicán. Persze gépfegyverrel. A gépfegyver olyan jó dolog. Kötelező kellék. Nem tudom, annyi évtized modern fegyveripar után hogy voltunk képesek elfogyasztani minden lőszert. De valahogy elfogyott több milliárd lőszer. Félni már csak a fekete lőporos ósdi mordályoktól meg a nyílpuskáktól kell. De az emberek nem szeretik. A kiégett fűvon, kormos törzsek között felbukkanó vándorok nagyrésze automata fegyverrel, vagy pisztollyal feszített. Mert hát, honna tudhatná azt bárki, hogy nincs benne golyó. Tudni nem lehet. Ahogy tudni azt sem lehet, találsz e korkodilt a nyolcadiik emeleti garzonlakásod fürdőkádjában. Nem TUDHATod. Csak jó eséllyel feltételezed, hogy aligha. Lőszerem nekem sincs. De olyan impozáns ez a svájci gépkarabély. Ha lenne löszer bene, háromszáz méterről cafatokra tépné az elenfelet. Akit játszva eltalálnék a lézeres célzókával. Jó,ehhez elem sem ártana.
Szóval it ülök, és akkor jön valaki. Persze, általában amit keres, az kaja, vagy fegyver -például lőszer -de mindenki, mindenki vágyik relikviákra is. Valamik orábbi életről szólnak, ami kapcsán azt hiszik, akkor kevésbé szenvedtek. Talán így is van. Legalább is másképp. Szóval, ha erre jár valami éhenkórász, akkor persze köszön. Ez még megmaradt az emberiség szókincsében. Akár csak pár káromkodás. Meg az a szó, hogy "premierplán". De ha jól emlékszem, régebben kicsit más értelemben használták. Mostanában verekedés lesz belőle, ha többször elhangzik.
Ha köszöt, akkor megkérdezi, hogy mim van. Mert látja, hogy valamin ülök, amiből sok van, és feltételezi, hogy akkor nyilván adok ebből, valamiért cserébe, ami nekem kelel, és remélhetőleg neki van feleslegben. Túl jó árat nehéz kérni eg pornoDVD-ért így, hoyg nincs lejátszó, monitor, meg áram. Általában a borítóért veszik meg. És morognak, miért van kitakarva fekete csikkal a cici meg a punci. Esetleg a fasz, vagy a tehén tőgye, altipustól függően. Teljesen reménytelen megpróbálni retusálni ceruzával vagy zsírktétával, próübáltam, d eteljesen tönkrement a boritó. Rosszkedvü ráncra gyürödött Monoque Quive arca, mellei helyén fehér papirsebek szakadtak. Szóval maradtak a fekete csíkok. A lemez viszont kell. Ez annyira fura. Mindenki gyankodva megvizsgálja a tokot, belenéz, ellenörzi, hogy amegfelelő lemez van-e benne, meg hogy karcos e, és csak akkor viszi el ha hibátlan. Ez egy ilyen bolt. Közben fenyegetően hadonászik fegyvereével, ami, akár töltve is lehet. Sajnos, sokan nem rendelkeznek megfelelő műveltésseg. A fegyverben nincs tár, a csöve görbe, hiányzik a závárzat, esetleg a ravasz. Mégis csillogó szemmel hadonásznak, hadd jöjjön rám a félsz. Néha gondolkozom, szóljak-e, csak úgy jóindulatúan. Mert erre mág ráfázhat, ha egy nálam vérszomjasabb félművelttel találkozik. De nem szólok. Nem vagyok a papája senkinek. Mostanában úgysem divat. Az emberek leszoktat a szaporodásról. Valószinüleg ninc skedvük. Esetleg az ózonréteg hiánya, meg az erös ionizáló sugárzás is szerepet játszik. Vagy csak senkinek sincs kedve egy bolygó méretü korom és kötörmelék sivatagba szülni. Kis patkány is rég láttam már. De a csótányok remekül megvannak, köszönik. Mondjuk, agyermekáldatlanság csomó morális kérdést megold. Sok értelme ninc spl a korhatáros feliratozásnak. Amig szexlapjaim is voltak, simán lehetet öket nyitva kiterítve arulni. Laponként. Amelyik lapon csak az impresszárió volt, általában nem sikerült eladni. De ha egyértelmüen kiderült, hogy szexlap-oldalról van szó, akkor valakinek néha megért pár kockacukrot vagy egy zsiletpengét. Egyszer egy idösebb úr megvett egy egész szám Hustlert ötvenezer dollárért. Szerencsére apró cimletekben fizetet, így fél télre megvolt a gyújtos. De mnézzük a mát. Mert a szexlapok már rég elfogytak. Meg az enyhén málna ízzű kínai radírok is. Mosolygó kis cicákkal. Bár inkább csak a szaguk volt málna szerű, az ízzük keserű. Mégis szereteték nagyon. Hagyjuk.
Szóval, jött egy magányos ember, miközben üldögéltem itt Thanatosz-Vénusz dombján a kis kiégett vidéknek. Mindig magányosak. Nem tudom. A hordaszellemt szétfújta az atombák forró szele. Nem volt nála fegyver. Aggasztó. A szokatlan dolgok aggasztaóak.
Nem is kért DVD-t, pedig megszámítottam volna egy fél doboz citrompotlóért. Nyakában kereszt. Az eredetinek erössen kicsinyített leképzése, de azért felismerhető. Az ilyenek ritkán vesznek DVD-t. Vagy csak olyat, amin nagyon sok a kitakarás. Köszön, majd tovább megy. A romos templomon átvezető ösvényen. Szerencsére már alkonyodott. Sírkövek tartották kordában a szétáradni akaró DVD-ket. A felállított sírkövek gátolták meg, hogy belefolyanak a sírgödrökbe, melyeket eredetileg fedtek. Kérdés, mennyi itt a nettó haszon. A tolvajoktól nem kellet tartani. Itt mindenki feltételezi, hogy töltve van afegyvered, bár senkinek sincs. Ez kicist olyan, minthogy dollárral fizetetek az emberek mindenért, miközben a dollár már független volt az aranytól. De mivel mindenki elhgitte, hogy kapni lehet érte valamit, hát adtak érte is valamit, itt tényleg ért valamit. Érdekes, hogy a közgazdaságtan materiális tudományág. Nem hiszel a szüzenfogantatásban, d elhiszed, hoyg most a kezedben tartot papirköteg ér egy Opelt, egy negyed Mercedest, huszonött tonna teljes kiörlésű kenyeret, vagy három és fél luxusnyaralást Haitin. Persze, ebben csak azért hihetsz, mert hisz benen az autókereskedő, a pék meg az utazási irodás. A szüzenfogatatásban hinni személyes dolog,, és ha nem lesz belőle politika-persze mindíg lesz-akkor valamenyir eközömbös lehetne, ki más hisz benne. Persze nem mindegy, pont úgy, mint a pénznél. Ez nem személyes dolog, mert akkor az egyetlen kérdés az lenne, Isten hisz-e a szüzenfogantatásban. Persze, aki mindent tud, annak hol van szüksége hitre? vagy a szabad akaratkövetkeztében ninc solyan teljes tudás, amelyhez ne kéne társként a hit is? Determinálná aszabad akarata a hitet? Tudhatóan?
Szerencsére mindenre vannak konzervválaszok. A keresztes ember jámborna bandukolt át atemplonom, amikor hatalmas villanással jelenés támadt. Magas, kékes fényben izzó alak horgadt fel a napszitta falon. Magas homlok, vízslató, szúrós kék szemek, sasorr, határozott, nemes vonások, pengeszáj és férfias áll. Ezüstös , dús haj és szakál. Menydörgő hang.
-MIT TETTÉL?
Szerencsétlen összeesett, nem válaszolt.
-NÉZZ MAGADRA! NÉZZ MAGADBA! ELÉGEDETT VAGY?
Lassan térdre emelkedett, és megrázta a fejét.
-EZT AKARTAD? EZÉRT LENNÉL ITT?
Lehajtota a fejét.
-ÉRTELMESEN HASZNÁLOD AZ ÉLETET, AMIT KEGYKÉNT KAPTÁL?
Lehorgasztva ingatott fej.
-GONDOLSZ VELEM, IMÁDKOZOL HOZZÁM, TARTOD PARANCSAIM?
Csak horgasztott fej.
-NÉZZ KÖRÜLA VILÁGBAN! NÉZZ KÖRÜL!!
Körbenézett. Romtemplom, feldúlt sírok, elszenesedet fatörzsek, kiégett gyep. Kiélt arcú pornófilmárus.
-TETSZIK? ELÉGEDETT VAGY?
Bűntudatos csend.
-TE TETTED ILYENNÉ!
Erre megrándulnak a bűntudatosan előreeső vállak.
-Igen, te tetted. Gonosz cselekdetekkel, a gonosz cselekdetek támogatásával, a gonosz cselekedetek eltűrésével, azzal, hogy lagymatagon harcoltál a gonosz cslekedetek ellen!
Igen, te vagy a bűnös! BŰNÖS VAGY!
Szegény.
-TETTÉL VALAHA VALAMIT, HOGY NE ILYEN LEGYEN A VILÁG? HOGY JOBB LEGYEN A VILÁG?
Nyomorult megpróbál válaszolni. Sírós, remegős hangon.
-Mosódióval mostam. És vegetáriánus vagyok...voltam....
Volt. Ezen a bolygón nincsenek túlélő vegák. Sőt, nem kannibál túlélök sincsenek. Az erkölcsi határ a dögevők és a ragadozók között húzódik meg. A dögevők javára. Ez is fordítva van...
-GYÓNJ MEG, BŰNÖS LÉLEK!!
Az arc eltünt, és egy piros nyil kezdett villogni egy törmelékhalom felé. Visszafelé gondolva, ott valaha gyóntatófülke lehetett. A jelenés helyén afalon zajcsikok jelntek meg, a rejtet hangszórókból sercegés hallatszott.
Viccesek azek a modern egyházak. A tribaptisták templomában modern technikával sarkalták a nyájat bünbánatra. És mint afféle környezetvédő egyház, az egész kis cucc napelemel ment. A lejátszó, aprojektor, a mozgásérzékelő.
Mondjuk, az aksik már gyengék. Már csak az alkony után egy órában látni a jelenést. Napközben csak hallani, minthogy napfénytetős a vetitőterem. Sőt napfényoldalú.
A bünbánó megmoccant.
-MIT TETTÉL?
Attól féltem, a második kört már nem bírja ki.
Odasántikáltam, és kikapcsoltam a vackot. Már a "KEGYKÉNT"-nél tartott. Feltámogattam a fickót, és adtam neki egy kis sáros pocsolyalevet. Mostanában ezt ivóviznek hivják. Bevonult a Montagou család kriptjába, és egy kényelmes koporsóhelyen elszunnyadt. Nem ettem meg. Nem vagyok én olyan. Lassan visszavonultam kedvenc sírboltomba, mert sötét felhők kerekedtek a csillagos ég alján, és a Geiger-Müller számláló fenyegetőn recsegni kezdett. Szakadt ponyvát húztam a digitális pornóálmokra. Rádioaktív eső. Nem világít zölden, mint egy régi razjfilmben.
Ha holnap este nem esik, lesz egy órám alkonyat után, hogy mozizzak. Kiveszem a végtelenített "Isten Dörgedelmes Hangja 5.3.2." DVD, és megnézek valami vidámabbat. mondjuk, pár Tereza Orlovszkij remekművet. Egy órába három is befér. Vagy a Nyomorultak első felét, Jean Gabin-nel. A második felét sosem nézem meg. Mert mindíg sírnom kell, amikor Gavroche meghal.

2 megjegyzés:

aAgocs írta...

Emlékszel piroskára?

http://verydemotivational.files.wordpress.com/2011/02/demotivational-posters-once-upon-a-time1.jpg

Nanette írta...

Nagyon jó kép!!!